Opritmoord: brengt reconstructie raad?

Het gerecht heeft gisterenavond een reconstructie gehouden van de zogenaamde opritmoord in Kampenhout. Bijna vijf maanden geleden werd daar Johan Verhaeghe vermoord. Zijn vrouw vond hem 's nachts achter het stuur van zijn Mercedes, hij was afgemaakt met een nekschot. De speurders verdachten eerst de vrouw, maar die is intussen vrijgelaten. Ze heeft gisterenavond aan de speurders getoond hoe ze haar man heeft gevonden.

Gisterenavond rond acht uur sloot de politie de straat af en toonde de vrouw van Verhaeghe aan de speurders hoe ze haar man die nacht van 3 op 4 mei vond, achter zijn stuur, gedood door een schot in de nek. De vrouw werd eerst zelf verdacht, maar na een tijdje werd duidelijk dat de man zich met louche praktijken bezighield en verlegden de speurders hun focus. Verhaeghe zou in zijn drogisterij in Schaarbeek onverklaarbaar grote hoeveelheden aceton en zwavelzuur hebben verkocht, producten waarmee je xtc en speed kan maken. Hij bezocht ook prostituees.

Gierende banden
Nu blijkt ook dat buren een auto met gierende banden hebben horen wegrijden, en dat de gsm-mast ook enkele verdachte telefoontjes oppikte. Maar omdat de vrouw van Verhaeghe de test met de leugendetector niet doorstond, vloog ze in de cel. Intussen is ze vrijgelaten en zijn ook de speurders ervan overtuigd dat ze niets met de moord te maken heeft. 

“Emotioneel is het een heel zware periode voor mijn cliente”, vertelt advocaat Jef Vermassen aan VTM NIEUWS “Gisteren is zij ingestort bij een vriendin. Ze koestert maar één wens: dat de zaak snel wordt opgelost en dat haar naam wordt gezuiverd”.

Bekijk ook: