Herfstweer op komst, eerst nog zon

Ook dit weekend houdt het mooie weer aan. Vandaag is het zonnig en warm met maxima tot 24 graden. Ook morgen blijft het overwegend zonnig. In de loop van volgende week worden we geleidelijk aan geconfronteerd met echt herfstweer, laat het KMI weten. 

Deze ochtend kan er tijdelijk lokaal wat lage bewolking hangen, maar die lost snel op. Uiteindelijk wordt het al snel overal een zonnige nazomerdag dag met slechts enkele hoge sluierwolken. Het is warm voor de tijd van het jaar met maxima van 20 graden in de Ardennen en tot 24 graden in Laag- en Midden-België. De matige zuidenwind krimpt in de namiddag naar het zuidzuidoosten en wordt dan soms zwak.

Vanavond en vannacht blijft het helder tot lichtbewolkt met minima van 9 tot 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidzuidoost.

Zondag
Morgen is het eerst overwegend zonnig. Geleidelijk komen er meer wolken en in de loop van de namiddag trekt een storing met perioden van regen of buien vanaf de kust door ons land. Over het oosten blijft het langer zonnig en is het mogelijk nog droog tot de avond. Het is opnieuw warm voor de tijd van het jaar met maxima van 22 graden over het westen tot lokaal 25 graden elders. Er waait een matige zuidenwind, over het westen later ruimend naar zuidwest. 

Maandag blijft het droog met opklaringen en wolken. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Dinsdag zijn er eerst soms nog opklaringen, maar op het einde van de dag vergroot de kans op wat lichte regen of motregen. Lokaal klimt het kwik tot 20 graden. Woensdag lijkt het in de meeste streken droog en wisselend bewolkt te worden met nog steeds maxima rond 19 of 20 graden. Donderdag en vrijdag vergroot mogelijk de kans op regen en meer wind.