Vlaamse begroting wel in evenwicht

De begrotingsgesprekken binnen de Vlaamse regering zijn afgerond en de begroting is in evenwicht, dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Naast een begroting in evenwicht zou er ook ruimte zijn om een een ruim pakket investeringen te doen. 

De ploeg van Bourgeois maakte zich voor het begin van de gesprekken sterk dat de begroting in evenwicht zou zijn en beloofde extra investeringen in welzijn, scholen en onderzoek. Daarvoor moest ze op zoek naar 560 miljoen euro, die blijkt nu te zijn gevonden. De begroting wordt maandag toegelicht in het parlement.

Dienstencheques
Belangrijk voor de consument: er wordt niet geraakt aan de dienstencheques. Uw huis laten poetsen wordt dus niet duurder, een onverwachte meevaller voor de Vlaamse gezinnen. “Zo vermijden ze een verkapte belasting, want je haalt het uit de portemonnee van de gewone man", zegt VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.

Gat van 4,2 miljard
De Vlaamse begroting staat in schril contrast met de federale begroting. Gisteren bleek dat het gat in die begroting dubbel zo groot is als gedacht en dat de federale regering zal op zoek moeten gaan naar 4,2 miljard euro. Binnen twee weken moet ook de federale begroting rond zijn.