Keeper lanceert campagne voor kankerpatiëntjes

Davino Verhulst, doelman van Sporting Lokeren, en acteur Christophe Stienlet (Foute Vrienden) hebben in het UZ Gasthuisberg in Leuven een campagne gelanceerd om geld in te zamelen om het leven van kinderen met kanker draaglijker te maken en hun ouders te steunen. Hiertoe werd KOMOK opgericht, wat staat voor 'ouders ondersteunen kinderen met kanker'. Elena, de dochter van Verhulst, is kankerpatiënte en wordt al maandenlang verpleegd in het Leuvense UZ.

"Ik heb al negen maanden bij mijn dochter in het ziekenhuis doorgebracht en ondervond dat ondanks alle inspanningen die het ziekenhuis doet toch nog een aantal dingen kunnen verbeteren. Met het ingezamelde geld willen we in samenspraak met het Kinderkankerfonds bijvoorbeeld spelconsoles aankopen voor de kinderen, babyfoons zodat ouders zich kunnen terugtrekken als hun kinderen slapen, een ruimte in het ziekenhuizen bekomen waar ouders kunnen samenzitten...”

“Als er voldoende geld is, willen we ook ouders steunen om dag in dag uit bij hun kind te zijn. Voor velen is dat om financiële redenen immers niet evident. Mijn vrouw bijvoorbeeld is hiervoor moeten stoppen met werken", aldus Davino Verhulst. 

Benefiet
Om geld in te zamelen wordt op 28 september in Leuven een benefietevenement georganiseerd. In het Sportkot in Heverlee gaan in de namiddag allerlei activiteiten door, zoals een beachvolleybaltornooi en een Vlaamse kermis met een wedstrijd gooien met oude laptops. 's Avonds is er op de parking van het Enecostadion van OHL een benefietavond met optredens. Ook op het truitje waarmee Greg Avermaet dit jaar een rit in de Ronde van Frankrijk won kan via www.komok.be tot eind oktober geboden worden.