Onvoorstelbaar! Hier ben je niet bereikbaar

Er zijn verschillende plaatsen in ons land waar je niet of heel moeilijk mobiel bereikbaar bent. Het zijn zogenaamde ‘blinde vlekken’, waar je soms zelfs geen hulpdiensten kan bellen. De operatoren beloven bijkomen masten.

Delphine De Vos woont in een wijk in Brugge en heeft geen vaste telefoonlijn. Soms valt de verbinding weg en vaak is er zelfs helemaal geen verbinding. Het maakt niet uit bij welke operator je zit, het is gewoon een blinde vlek in het mobiel netwerk.  

Volgens het Belgische Instituut voor Telecommunicatie is 99,9 procent van de plaatsen in ons land bereikbaar, maar dat is wiskundig berekend op basis van de positie van de masten en komt niet altijd overeen met de realiteit.

Oplossingen
Minister van Telecommunicatie Alexander De Croo (Open Vld) streeft ernaar om alle blinde vlekken op korte termijn weg te werken. “Die paar plaatsen waar het nog moeilijk is, daar moeten we ingrijpen. Andere plaatsen waar het moeilijk is, vooral in Wallonië in afgelegen gebieden ga ik binnenkort de 35 burgemeesters samenbrengen om te kijken naar oplossingen, om te zorgen dat iedereen dekking kan hebben.”