Eindelijk! De schoen mét verstelbare hak

“Moet ik veel stappen vandaag of niet? Deze hoge schoenen doen zoveel pijn, maar ze zijn wel heel elegant.” Voor veel vrouwen begint de dag al met een schoenendilemma. Maar daar komt nu verandering in, want de Vlaamse Charlotte Nyssen bedacht een schoen met een afneembare hak. “Dit is echt een noodzaak voor vrouwen”, zegt Nyssen aan VTM NIEUWS.

Charlotte Nyssen was vroeger psychotherapeute bij Child Focus en werd zelf gek van het schoeiselprobleem. “Ik moest op één dag vaak van het terrein naar de rechtbank en ’s avonds nog eens naar de schoolpoort. Dat deed ik allemaal op hakken want meerdere paren schoenen meezeulen, zag ik niet zitten.” 

Oplossing
Daarom zocht ze naar een oplossing. “Ik kon niet begrijpen dat niemand zich nooit gewaagd heeft aan schoenen met afneembare of verstelbare hak. Dus begon ik er zelf aan.” En met succes want met het ontwerp dat Nyssen maakte, won ze een prijs van een wedstrijd voor beginnende ondernemers.  “Toch is het zeker niet makkelijk. De schoenenwereld is heel traditioneel, het is heel moeilijk om iets totaal nieuws te ontwikkelen en te lanceren.”

Toch zal vanaf volgend jaar de schoen in de winkel liggen. De Charlz heeft een hak van acht centimeter, die je makkelijk kan weghalen door draaibewegingen. De schoen kan je dan perfect plat dragen. Later wil Charlotte het systeem ook doortrekken naar andere afmetingen en laarzen. 

Almost ready... #charlz #charlzshoes #shoes #blueleather #firstcollection #highheels #startup #sandals #wedding

Een foto die is geplaatst door Charlotte Nyssen (@charlzshoes) op

Sand proifing the prototype! #seasunsand #beach #sandals #charlzshoes #prototype #testing

Een foto die is geplaatst door Charlotte Nyssen (@charlzshoes) op