Vrouw Wesphael dood "door verstikking"

Véronique Pirotton, de vrouw van Bernard Wesphael, is op 31 oktober 2013 gestorven door "verstikking". Dat is de conclusie van de wetsgeneesheer die het lichaam van de vrouw destijds onderzocht. Hij kwam vandaag in Bergen getuigen op het assisenproces van Wesphael.

Dokter Geert Van Parijs nam ruim de tijd om de juryleden uit te leggen hoe de autopsie op het lichaam van Pirotton in zijn werk is gegaan. Zijn uitleg was bij momenten erg technisch, maar in zijn conclusie op het einde was de arts zonneklaar.

De onderzoekers toonden aan dat Pirotton talrijke recente traumatische letsels had opgelopen en ze spraken van een "gewelddadige dood met kenmerken van samendrukkend geweld" waarbij mond en neus werden afgesloten. "Als advies kunnen we stellen dat deze bevindingen wijzen op een dood veroorzaakt door smoring door derden", besloot Van Parijs.

Overdosis
Eerder op de dag had een MUG-arts al verklaard dat ze eerst dacht dat Pirotton was gestorven door een overdosis, maar dat ze haar mening uiteindelijk bijstelde. "Als ik mijn eerste gedacht had gevolgd, had ik zelfmoord ingevuld op het formulier. Maar na alles gezien te hebben, schreef ik toch 'verdacht overlijden'", zei ze. Op vraag van de advocaat van de burgerlijke partijen verduidelijkte ze nog dat ze "verstikking" als oorzaak opgaf.

Bekijk ook: