'Grote penis' in Sint-Gillis moet weg

De komende weken wordt de muurschildering van een gigantische penis op een gebouw aan de Parklaan in Sint-Gillis verwijderd. Dat heeft het college van burgemeester en schepen van Sint-Gillis beslist. De muurschildering van een penetratie aan de Brusselse Visverkopersstraat blijft wél, zo besliste het college van Brussel-Stad.

De gemeente van Sint-Gillis besliste - in gezamenlijk akkoord met de privé-eigenaar - om de opkuiskosten voor zich te nemen, zoals de gemeente ook vaak doet voor graffiti. De gemeentediensten analyseren nu hoe de operatie moet aangepakt worden. Sint-Gillis bestudeert ook de mogelijkheid om een beroep te doen op een of meerdere artiesten, aangezien de muur zich leent voor een straatkunstwerk. Het project wordt in overleg met de eigenaar en de buurtbewoners gekozen.

Volgens Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS) heeft de eigenaar van de beschilderde muur aan de Visverkopersstraat geen contact opgenomen met de stad. "Dit is een expressie zoals een andere. Ze is gedaan zonder de toestemming van de eigenaar, die de vrijheid heeft zijn muur opnieuw te schilderen. Ons beleid is al jaren het gratis opkuisen van tags op gevels. Hier is dat in de hoogte", klinkt het.

Bekijk ook: