Dertigtal jobs bedreigd bij Brantano

Bij de vestiging van schoenenwinkelketen Brantano in Erembodegem is een dertigtal van de 83 jobs bedreigd. Dat is vandaag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Brantano is begin dit jaar overgenomen door de familie Torfs, Dieter Pennincks en Rens van de Schoor.

Sinds de overname is de teneur van de gesprekken gewijzigd, luidt het. "De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet", aldus de vakbondssecretaris.

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus Liebens.

Overname
Brantano werd door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. Uiteindelijk namen Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen, de schoenenketen over.