2 schepen botsen aan kust Oostende

Deze ochtend zijn twee schepen gebotst op dertig kilometer voor de kust van Oostende. Er is enkel materiële schade, meldt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Er zouden op het moment van de botsing een vijftigtal mensen aan boord zijn geweest, maar niemand raakte gewond. 

Het ongeval gebeurde rond 7 uur. Een tanker van 229 meter, met dertig mensen aan boord, kwam in aanvaring met een schip van 183 meter. Op dat laatste schip waren twintig mensen aanwezig. De ene tanker (de Maistros) vaart onder de vlag van Liberia, het ander schip (de Ridgebury Katherine Z) onder de vlag van Marshalleilanden.

"Er zijn geen gewonden. Op dit moment is er enkel sprake van materiële schade, maar er is geen uitstroom, noch onmiddellijk gevaar tot zinken", zegt Réjane Gyssens, diensthoofd van het MRCC. "Voorlopig zijn er geen aanwijzingen voor olieverontreiniging. Drie boten van onze bevoegde diensten zijn onderweg. Er is ook een verkenningsvliegtuig onderweg om eventuele olieverontreiniging op te sporen", aldus staatssecretaris van de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld).

Op dit moment wordt nagegaan hoe groot de schade is en wat de bestemming is van beide tankers. Op basis van die bevindingen wordt nagegaan of de schepen nog op hun bestemming kunnen raken. 

Foto: BMM