Wielertoerist sterft na botsing peloton

Een wielertoerist die vanmorgen meereed met het Scheldepeloton, een groep fietsers die vaak op het jaagpad langs de Schelde rijdt, is om het leven gekomen bij een valpartij. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 10 uur op het jaagpad langs de Schelde, op de grens van Gavere en Nazareth. "Er was een valpartij in het peloton waarbij ook een fietser die niet tot de groep behoorde, betrokken was. Een andere fietser, een 70-jarige man uit Nazareth die wel deel uitmaakte van het peloton, moest hierdoor uitwijken. Hij kwam terecht in de gracht naast het jaagpad en liep zware verwondingen op", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.  "Er werd nog geprobeerd om de man te reanimeren maar hij overleed ter plaatse."

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Op het jaagpad langs de Schelde werden in 2013 ribbelstroken aangebracht om fietsers snelheid te laten minderen. Het Scheldepeloton haalt hoge snelheden en er rijden af en toe profrenners mee.

Foto: archief