Meisjesschool niet blij met 'grote penis'

Een meisjesschool in Sint-Gillis zit erg verveeld met een grote muurschildering van een mannelijk geslachtsdeel die sinds afgelopen weekend op een gevel tegenover hun school staat. Ook op twee andere plaatsen in Brussel doken expliciete muurschilderingen van geslachtsdelen ‘in actie’ op. 

De lokale politici van Sint-Gillis zijn alvast niet opgezet met de muurschildering. De partij CDH wil het kunstwerk ter sprake brengen op de gemeenteraad. “Dit is misplaatst en hoort niet thuis aan de Bareel van Sint-Gillis”, zegt gemeenteraadslid Vincent Henderick aan het Brusselse magazine BRUZZ. Recht tegenover de muur is namelijk een katholieke school, l’Institut des Filles de Marie.

Naast de enorme muurschildering aan de Bareel in Sint-Gillis, siert een tweede pornografisch werk de gevel in de Visverkopersstraat in Brussel-Stad. Daarop is een nogal expliciete seksuele close-up te zien.

Het is voorlopig nog onduidelijk wie de muurschilderingen maakte. De stijl van de kunstwerken doen denken aan de in Brussel actieve graffitikunstenaar Bonom, het pseudoniem van Vincent Glowinski. Dat is niet verwonderlijk, want hij was eerder al verantwoordelijk voor andere expliciete tekeningen, zoals die van een masturberende vrouw aan het Stefaniaplein. Hij ontkent echter alle betrokkenheid.

Foto: Facebook I Love Saint-Gilles