Spits niet helemaal in de war door betoging

Om 16.30 uur is een grote betoging gestart in Brussel op verschillende drukke verkeersassen zoals de Wetstraat en de Belliardstraat. Volgens de politie lopen 6.000 mensen mee in de betoging. Voorlopig verloopt de spits echter normaal, de Wetstraat en de Europese wijk zijn wel afgesloten. Mobiliteitsorganisaties lieten eerder al weten dat ze de beslissing om daar en dan te betogen, onbegrijpelijk vinden.

De betoging begon om 16.30 uur in de Wetstraat aan metrostation Kunst-Wet en trekt via de Etterbeeksesteenweg naar Belliard en het Schumanplein. Dat zorgt mogelijk voor verkeershinder, al blijven de tunnels richting E40 wel open.

15.000 man
De betoging is gericht tegen een trans-Atlantisch verdrag dat Europa onderhandelt met de Verenigde Staten en Canada. Verwacht wordt dat er zo'n 15.000 mensen zullen deelnemen.

"Onbegrijpelijk"
De betoging en de mogelijke verkeersproblemen stuitten op heel wat onbegrip bij mobiliteitsorganisaties. Touring kondigde eerder "één grote chaos" aan. De organisatoren maakten zich echter sterk dat alles op voorhand gepland is en dat er duidelijk overleg geweest is met de politie.