Leerling verspreidt massaal naaktfoto's

Een minderjarige leerling van een middelbare school in Kapelle-op-den-Bos is preventief geschorst omdat hij naaktfoto's van medeleerlingen heeft verspreid. Dat wordt bevestigd aan VTM NIEUWS. Er zijn ook slachtoffers uit andere scholen in de omgeving. De politie onderzoekt of er nog andere daders betrokken waren bij het verspreiden van de naaktfoto's. 

Een minderjarige jongen van het Sint-Theresiacollega in Kapelle-op-den-Bos verzamelde onder andere naaktfoto's van meisjes die bij hem schoolliepen, maar hij maakte ook slachtoffers in andere scholen. De kans is groot dat de slachtoffers zelf de foto's naar de dader hebben gestuurd via sociale media. De jongeman bundelde de foto's in een powerpointpresentatie en verspreidde het bestand over verschillende scholen in de streek. 

Stomme dingen doen
De koepelorganisatie Katholiek Onderwijs Vlaanderen is op de hoogte van de zaak. "Het gaat hier sowieso om jongeren die aan het opgroeien zijn en die stomme dingen doen", zegt directeur-generaal Lieven Boeve. "Deze jongeren zien soms niet in wat dit kan teweegbrengen." De koepel probeert de school en de leerlingen nu bij te staan. 

Of de leerling alleen handelde of niet, wordt nog onderzocht door de politie. Het Sint-Theresiacollege wil bewust niet reageren op de feiten, omdat ze het hersteltraject een kans willen geven.