Proces Wesphael vandaag van start

In Bergen is deze ochtend het proces van gewezen Waals parlementslid Bernard Wesphael van start gegaan. De oud Ecolo-politicus staat terecht voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, die drie jaar geleden dood werd aangetroffen in een hotel in Oostende. Het proces zal wellicht drie weken duren.

De 42-jarige echtgenote van Wesphael werd op 31 oktober 2013 dood teruggevonden in een hotelkamer in Oostende. Volgens de 57-jarige politicus had het koppel ruzie gekregen en was het tot een kort handgemeen gekomen. Hij ging naar eigen zeggen vlak na de woordenwisseling slapen en trof zijn vrouw enkele uren later dood aan in de badkamer van het hotel. 

Volgens Wesphael had zijn vrouw zelfmoord gepleegd, maar het parket hechtte weinig geloof aan dat verhaal. Zo zou het lichaam van de vrouw kneuzingen hebben vertoond, en zouden er vezels van een hoofdkussen op het gezicht van de echtgenote zijn teruggevonden. Het parket besloot dan ook om Wesphael te vervolgen voor opzettelijke doodslag. De politicus heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend.

Bernard Wesphael riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar. Wellicht weten we binnen drie weken de uitspraak van zijn proces. 

Bekijk ook: