Auto rijdt bijna in op bus betogers in Gent

Naast de Turkse tegenbetogers aan het Van Beverenplein in Gent die gisteren een bus van Voorpost hadden bestormd, is er nog een ander incident geweest. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Een autobestuurder reed op het verkeerde rijvak in de richting van de bus en draaide vlak voor de bus pas terug naar zijn rijstrook.

Bij het eind van de optocht van de nationalistische vereniging Voorpost gisteren was er een nieuw incident, maakt het parket vandaag bekend. "De manifestanten werden omstreeks 15.45 uur onder begeleiding van de politie met een bus weggebracht. Ter hoogte van de Morekstraat stelde de politie vast dat een Volkswagen Golf van zijn rijvak afweek en richting de bus begon te rijden.

Kort voordat het tot een aanrijding zou komen, draaide de wagen terug naar zijn eigen rijstrook. De wagen kon iets verderop door de politie worden onderschept", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. De bestuurder, een 21-jarige man uit Evergem, werd opgepakt. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en het vraagt de aanhouding van de autobestuurder voor kwaadwillige belemmering van het verkeer.

Tegenbetoging
De nationalistische vereniging Voorpost had gisteren de toelating gekregen om vanaf 14 uur te betogen aan het Edmond Van Beverenplein in Gent. De betogers verzetten zich tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie en beschouwen de Turkse president Erdogan als een dictator. Toen een bus van Voorpost aan het Van Beverenplein toekwam, hadden Turkse tegenbetogers de bus bestormd. Ze werden ingesloten door de politie en het waterkanon werd ingezet.