Man zoekt ouders in Z-Korea via Twitter

De 26-jarige Tae-Yoon Michielsens uit Wijnegem is een opvallende zoektocht begonnen via Twitter. Hij werd door een Antwerps echtpaar geadopteerd toen hij zes maanden oud was, maar wil nu op zoek naar zijn echte roots. Omdat hij niet wist hoe hij zijn zoektocht moest starten, stuurde hij een tweet de wereld in: “Het kan een long shot zijn, maar ik moet ergens beginnen”.

Hij plaatste zijn oproep maandag op Twitter, ondertussen werd het al meer dan 2.300 keer gedeeld. In zijn bericht geeft hij aan op zoek te zijn naar adoptiekinderen die net als hij Zuid-Koreaans zijn en ervaring hebben met het contact leggen met hun biologische familie. "Dat zou me kunnen helpen in de zoektocht naar mijn familie en achtergrond."

“Mijn leven begon op 29 september 1989 in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul”, schrijft Michielsens. “Een korte tijd na mijn geboorte werd ik door mijn moeder te vondeling gelegd, waardoor ik in een weeshuis terecht kwam. Begin 1990 werd ik door Belgische ouders geadopteerd en ben ik nooit teruggekeerd. Nu voel ik dat de tijd gekomen is om op zoek te gaan naar dat ontbrekende stuk in mijn leven.”