Antwerpse ring vrij na brandend voertuig

Door een brandende vrachtwagen was er gisteravond geruime tijd geen verkeer mogelijk op de ring in Antwerpen-Noord richting Gent. Kort voor 3.30 uur afgelopen nacht zijn de hulpdiensten er echter geslaagd om de weg volledig vrij te maken waardoor de ochtendspits normaal kan verlopen. De Liefkenshoektunnel is ook niet langer tolvrij. "Vandaag is er mogelijk op de pechstrook nog wat hinder, omdat daar nog wat dingen moeten gebeuren. Maar de hoofdweg is helemaal vrij", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De chauffeur van een vrachtwagen met chemische stoffen merkte op de Antwerpse richting aan het knooppunt Antwerpen-Noord dat zijn aanhangwagen vuur had gevat. "De man is vervolgens naar de pechstrook gereden, waar hij zijn aanhangwagen los heeft gekoppeld", zegt Bruyninckx. "Hij is dan verder gereden om zichzelf in veiligheid te brengen, waardoor er ook geen slachtoffers vielen."

De wagen is volledig uitgebrand, maar het product in de gebluste trekker moet eerst afkoelen alvorens er getakeld kan worden. Daardoor heeft de hinder op de Antwerpse ring nog een hele tijd geduurd.

Hoe de aanhangwagen vuur heeft kunnen vatten, is momenteel nog onduidelijk. Het Verkeerscentrum raadde iedereen aan om de ring te vermijden, maar die is dus weer volledig vrij intussen.