Vernieling cipiers: factuur van € 5.294

De boze cipiers die in mei het kabinet van minister Koen Geens (CD&V) binnendrongen, hebben er voor zeker 5.294 euro aan schade aangericht. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Justitie. Een groep cipiers richtte er een ware ravage aan tijdens een uit de hand gelopen betoging.

De grootste kost was het herstel van de glazen toegangsdeur. De beglazing daarvan kostte maar liefst 2.875,69 euro. Ook de ramen van de binnendeuren werden vernield, goed voor 928,42 euro.

Daarnaast moest het gebouw en de voorgevel helemaal worden opgekuist. De gespecialiseerde firma die onder meer de uiteengespatte eieren moest opkuisen, factureerde hier 1.490 euro voor.

Zeker 5.294 euro
Alles samen zijn de kosten goed voor 5.294 euro. En dan zijn de vernielde computerschermen, een breedbeeldtelevisie en een fotokopiemachine daar nog niet eens bijgerekend. De factuur zal dus ongetwijfeld nog verder oplopen.

Onderzoek
De daders van het vandalisme zijn intussen gekend en worden nog verhoord door de politie. “De Belgische staat is in dit dossier de benadeelde en zal het verloop van het onderzoek verder opvolgen. Ingeval van vervolging voor de rechtbank zal de Belgische Staat zich burgerlijke partij stellen”, zegt Edward Landtsheere van de FOD Justitie.

Bekijk ook: