Politie zoekt verkrachter Vilvoorde

De federale politie en het gerecht zijn op zoek naar een man die op zaterdag 3 september een vrouw heeft verkracht in Vilvoorde. Een 43-jarige vrouw vertrok om 6 uur 's ochtends om te gaan joggen, maar enkele minuten later werd ze aangevallen.

De feiten vonden plaats langs het wandelpad Schoewever in Vilvoorde. De vrouw had haar huis rond 6 uur 's ochtends verlaten en liep enkele minuten later het wandelpad op in de richting van de fietsersbrug, die over de Woluwelaan loopt. Een vierhonderdtal meter verder werd ze vastgegrepen en op de grond gegooid. Ze kreeg enkele rake klappen in het aangezicht en ze werd ook seksueel misbruikt.

Van de dader werden twee robotfoto's gemaakt: eentje door het slachtoffer zelf en eentje door een getuige die de verdachte de dag voordien had opgemerkt. Het zou gaan om een man tussen de dertig en veertig jaar oud, met een stevige lichaamsbouw. Volgens alle getuigen "jaagt de persoon angst aan". 

Hebt u meer informatie over dit feit? De politie vraagt om met hen contact op te nemen via het gratis nummer 0800 30 300, of via het mailadres opsporingen@police.belgium.eu