Proces Wesphael begint maandag

Voor het hof van assisen wordt vandaag de jury samengesteld die zal oordelen over het gewezen Waals parlementslid Bernard Wesphael. Wesphael staat terecht voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, in 2013 in Oostende. 

Jean-Philippe Mayence, advocaat van Bernard Wesphael (57), zegt te "walgen" van de ontwikkeling van het dossier in de media. Dat zei hij bij aankomst aan het justitiepaleis van Bergen. De advocaat verwees onder andere naar een gesprek tussen het slachtoffer en haar ex-partner O.D. dat gisteravond door RTL-TVI werd uitgezonden, maar had het ook over de algemene behandeling van het dossier door de media.

Waarheid
De familie van Véronique Pirotton was ook in Bergen als burgerlijke partij aanwezig bij de loting van de jury. Na drie jaar van wachten willen de verwanten eindelijk de waarheid horen over wat zich op 31 oktober 2013 in kamer 602 van hotel Mondo in Oostende heeft afgespeeld.

De advocaat van de familie, Diego Smessaerts, hoopt op "serene debatten". "We hopen eindelijk de waarheid te weten te komen. Voor ons zijn de zaken veeleer duidelijk en we zullen over drie weken zien of de jury er over denkt zoals wij", zei de advocaat.

Zelfmoord?
Wesphael en zijn echtgenote verbleven op 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende, waar ze ruzie zouden hebben gekregen. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat ze zelfmoord had gepleegd, maar het parket hechtte weinig geloof aan dat verhaal en besloot Wesphael zelf te vervolgen voor doodslag. Volgens de familie van Véronique Pirotton pleegde de vrouw geen zelfmoord.

Bekijk ook: