Barry Callebaut koopt fabriek Halle

De Amerikaanse snackgigant Mondelez International wil zijn chocoladefabriek in Halle overlaten aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut. De circa driehonderd werknemers kunnen aan de slag blijven, zo maakten beide bedrijven bekend.

In een eerste fase zou er weinig veranderen voor de werknemers. Zij zouden de huidige producten, voornamelijk Côte d'Or, blijven maken. Daarvoor wordt een leveringsovereenkomst afgesloten. Het merk Côte d'Or blijft wel eigendom van Mondelez.

Samenwerking
"De voorgestelde overname van de chocoladefabriek in Halle door Barry Callebaut is een logische volgende stap in het strategische bevoorradingspartnership tussen beide partijen. Mondelez International zou hierdoor zijn bevoorradingsketen voor chocolade verder kunnen optimaliseren, terwijl Barry Callebaut de kans krijgt om zijn productiecapaciteit in België verder uit te breiden", verklaren beide partijen.

Zowel Mondelez als Barry Calllebaut hopen de transactie tegen eind dit jaar af te ronden. Financiële details worden niet bekendgemaakt.