Eerst nog zonnig, daarna regen op komst

Het zuiderse weer in België blijft niet niet lang meer duren. Vandaag is het in de voormiddag eerst nog zonnig en warm, maar na de middag gaan regen, buien en onweer de hitte geleidelijk verdrijven. In het zuiden wordt het al gevoelig minder warm, in het noorden kan het nog 28 of 29 graden worden.

Tegen de middag komen er meer wolkenvelden vanaf de Franse grens. In de loop van de namiddag en de avond krijgen we regen en buien, soms vergezeld van onweer, die van het zuiden naar het noorden over het land trekken. De maxima schommelen tussen 22 en 24 graden in het zuiden en tussen 25 en 30 graden in het noorden.

Morgen
Tijdens de meest hevige buien is er kans op felle windstoten. In het begin van de nacht verlaten de buien en onweer ons land richting Nederland. Het wordt overal droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen, plaatselijk ook nevel. Het is frisser. De minima liggen tussen 10 en 15 graden, bij een afnemende wind uit het zuidwesten krimpend naar het zuiden.

Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Enkele buien kunnen nog tot ontwikkeling komen, vooral in de Ardennen. In de loop van de namiddag kan het regenen in het westen van het land. 's Avonds en 's nachts trekt een regenzone over ons land. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden.

Weekend
Vanaf zaterdag wordt het licht wisselvallig met kans op enkele buien of wat regen. Op zondag is het zo goed als droog. De maxima liggen in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden van 20 graden.