Ring A'pen weer vrij na truck met slachtafval

Op de Antwerpse Ring richting Gent is rond 18.40 uur de rijbaan ter hoogte van Antwerpen-Zuid weer vrijgegeven voor het verkeer. Het kon nog wel even duren voor de files er zijn opgelost. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur ter hoogte van Antwerpen-centrum op de binnenring. Twee rijstroken waren ruim vijf uur versperd, nadat een vrachtwagen er een lading slachtafval was verloren. Het opruimen van de smurrie en het weer schoonmaken van het wegdek werden bemoeilijkt door de hitte.

Het ongeval veroorzaakt een zware avondspits in en rond Antwerpen. De Liefkenshoektunnel was tot 18.55 uur tolvrij. Inmiddels werd ook de vrachtwagen getakeld die voor de Tijsmanstunnel panne kreeg, waardoor er maar een van de twee rijstroken beschikbaar was en het ook aanschuiven werd op de omleidingsroute.

Rode Kruis en Civiele bescherming
Sinds vanmiddag delen het Rode Kruis en de Civiele bescherming water uit aan de chauffeurs die al uren in de file staan. Het is vandaag de warmste veertiende september ooit en de temperaturen klimmen tot 33 graden.

Foto: wegpolitie Antwerpen