Opnieuw zwoele dag, met kans op onweer

Het wordt vandaag opnieuw zeer warm, met maxima van 27 tot 33 graden. Er is een kleine kans op een warmteonweer. Vanaf morgennamiddag kunnen vanuit Frankrijk onweersbuien ons land bereiken. Vrijdag komt met de bewolking ook de afkoeling met maxima van ongeveer 24 graden. Dat meldt het KMI.

Vandaag wordt het dus eerst nog opnieuw zonnig en zeer warm met maxima rond 27 of 28 graden op de Ardense hoogten en tussen 30 en 33 graden in de meeste andere regio's. Een geïsoleerde onweersbui valt niet volledig uit te sluiten. De wind waait eerst matig uit het zuidoosten en wordt daarna meestal zwak uit het oosten. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag blijft het lichtbewolkt tot helder. De minima liggen tussen 13 en 19 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit het oosten.

Morgen
Morgen krijgen we eerst nog mooi weer, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf Frankrijk. 's Namiddags en 's avonds kunnen er lokaal buien tot ontwikkeling komen, eventueel met onweer. De kans op onweer is het grootst in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 21 of 22 graden in het zuiden en 28 of 29 graden in het noorden van het land. De wind waait zwak tot matig uit het oosten, draaiend naar het zuidwesten.

Vrijdag en weekend
Vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Enkele buien kunnen nog tot ontwikkeling komen, vooral over het oosten van het land. 's Avonds of 's nachts trekt een regenzone vanuit Frankrijk over ons land. De maxima liggen rond 24 graden. Vanaf zaterdag wordt het wisselvallig met geregeld wat buien of een beetje regen. De maxima liggen in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden van 20 graden.

Bekijk ook: