Binnenkort banen op de tocht bij ING?

Na het aangekondigde banenverlies bij Axa en P&V is er mogelijk een derde grote speler uit de Belgische bank-en-verzekeringswereld die banen moet schrappen. ING België kondigt binnen enkele weken een ingrijpende herstructurering aan, zo bericht Knack. Daarbij zal er vooral gesneden worden in het aantal kantoren, en mogelijk wordt dochteronderneming Record Bank in ING opgenomen.

Wat er precies staat te gebeuren bij ING is nog onzeker, maar duidelijk is wel dat de bank een stevige besparingsronde plant. Die tactiek is vooral ingegeven door de halfjaarresultaten van ING België, waarbij de winst met een kwart achteruit was gegaan. Bovendien sleept de bank een groot personeelsbestand met zich mee. 

De herstructurering heeft mogelijk ook grote gevolgen voor dochteronderneming Record Bank. Die zou opgeslokt worden in het moederbedrijf. ING zou ook het kantoormodel van Record Bank willen overnemen: ING baat voornamelijk eigen kantoren uit, terwijl Record Bank veel meer privéondernemers hun eigen bankfiliaal laat uitbaten. Dat zou een stuk kostenefficiënter zijn.

Wat de toekomst van de bank precies inhoudt, moet duidelijk worden op 3 oktober. Komende donderdag staat ook een ondernemingsraad gepland.