Onderzoek naar dood Gentse pelgrim

De Spaanse politie onderzoekt de dood van een Gentenaar die op bedevaart was naar Santiago De Compostella. Zijn lichaam werk gevonden in een containerpark in de buurt van Leon. Mogelijk is hij daar gedumpt na een aanrijding, maar de politie sluit ook moord niet uit. De man was nog maar pas verloofd. 

Zijn verloofde Wendy zag Jeroen voor het laatst in het Spaanse Burgos. Net voor zij naar huis vertrok, namen ze nog een foto in een fotohokje. “We hebben er twee laten maken, zodat we allebei een foto hadden, omdat het onze laatste dag samen was”, zegt ze aan VTM NIEUWS.  Daarna zou hij op zijn eentje doorwandelen naar Santiago De Compostella. Maar daar is hij nooit aangekomen.

Lichaam in composthoop
Vorige week wandelde Jeroen tot in Leon, waar hij woensdag werd beroofd. Hij was al zijn spullen kwijt, en werd bovendien opgepakt door de politie. Wat er na zijn vrijlating gebeurd is, weet niemand. Vrijdag werd zijn levenloos lichaam door de politie ontdekt in een composthoop op een containerpark. De politie onderzoekt of hij is aangereden, maar houdt alle pistes open, ook moord.

“Wij weten echt niets”, zegt zijn verloofde. “Er zijn verwondingen gevonden. Het is geen natuurlijke dood, dat is al zeker. Voor mij is dat kwaad opzet. Je dumpt niemand zomaar op een composthoop, als een stuk vuil.” Omdat het onderzoek nog loopt, kan het lichaam van Jeroenook  intussen niet worden gerepatrieerd.