Nog steeds minder passagiers op Zaventem

Brussels Airport is er nog niet in geslaagd de terreuraanslagen van 22 maart achter zich te laten. In augustus lag het passagiersaantal 4,6 procent lager dan vorig jaar. Over de hele zomer gaat het om een daling met 3,9 procent tegenover recordjaar 2015. Bij de vracht is er wel positief nieuws: die noteert voor het eerst sinds de aanslagen een stijging. 

Concreet kreeg Brussels Airport vorige maand 2,3 miljoen passagiers over de vloer. Over heel de zomer ging het om ruim 4,7 miljoen passagiers. 

“Enerzijds is er een daling van de vakantieboekingen van Belgen naar Turkije en het vertrek van Jet Airways. Anderzijds komen minder toeristen naar ons land sinds de aanslagen. Vooral Amerikanen en Aziaten laten Europa en België in het bijzonder voorlopig links liggen", klinkt het. Brussels Airport beklemtoont dat de volgende maanden "intensieve en gerichte promotieacties" van ons land in het buitenland zullen nodig zijn.

Recorddag
Op 29 juli kende de luchthaven nochtans een recorddag. Vier maanden na de aanslag kreeg Brussels Airport meer dan 90.000 passagiers over de vloer. De luchthaven had nog nooit zoveel passagiers op een dag ontvangen.