P&V schrapt 300 banen tegen 2020

Verzekeraar P&V wil tegen 2020 300 voltijdse jobs schrappen. Dat deelde het bedrijf vandaag mee op een bijzondere ondernemingsraad.

Het bedrijf wil het banenverlies niet via een collectief ontslag organiseren, maar via natuurlijk verloop, interne mobiliteit en eindeloopbaanregelingen. Met een nieuw transformatietraject voor het bedrijf moet P&V "in een snel veranderende markt een solide speler blijven".

Volgens CEO van het bedrijf, Hilde Vernaillen, vallen er wel geen naakte ontslagen. “Tegen eind 2020 zullen we het met 300 mensen minder moeten doen, maar dit gaat allemaal zeer geleidelijk aan gebeuren via natuurlijke afvloeiingen”, zegt ze aan VTM NIEUWS.

AXA
Het is de tweede keer in korte tijd dat er banen verdwijnen bij een verzekeraar. Een week geleden kondigde AXA aan dat het tegen 2018 650 banen wil schrappen.

Meer ontslagen
Financieel Paul D’Hoore zei vorige week nog dat er ook bij andere verzekeraars ontslagen zouden vallen: “Lage rentes betekenen dat het moeilijker is om nog beleggingsverzekeringen te plaatsen en digitalisering betekent dat je minder mensen nodig hebt om hetzelfde werk te doen. Dus het zal zich waarschijnlijk doorzetten, maar niet in een grote golf”, vertelde hij.