Tot 32° C: het wordt smelten deze week

Het wordt tropisch warm deze week. Vandaag verwachten we zonnig en zeer warm weer. De temperaturen lopen op tot rond de 26 graden in de Hoge Venen, tot 28 of 29 graden aan zee en tot 30 à 32 graden elders. En ook de rest van de week wordt het smelten.

De wind waait vandaag zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten, later zwak uit het zuidoosten. In de late namiddag kan er aan de kust een lichte zeebries opsteken, zo meldt het KMI.  's Avonds en 's nachts is het licht bewolkt tot helder. Het blijft erg zacht met minima tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen.

Morgen
Ook morgen wordt zeer warme zuidelijke lucht naar onze streken aangevoerd. Het is meestal zonnig met wat hoge wolkensluiers of enkele stapelwolken. Het blijft zeer warm met maxima tussen 26 graden op de Hoge Venen en 29 tot 32 graden op de meeste andere plaatsen. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Woensdag
Woensdag blijft het droog en zeer warm met op de meeste plaatsen maxima van 30 graden of meer. Over Frankrijk wordt het stilaan onweerachtig. Een depressie boven de Golf van Biskaje nadert vanaf woensdag onze streken en zorgt dan voor een toenemende kans op buien en onweer.