3 mensen kritiek na ongeval Wortegem

In de Oost-Vlaamse gemeente Wortegem heeft deze middag een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden. Drie mensen zaten gekneld in de wagen en zijn daarbij levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt burgemeester Luc Vander Meeren (Open Vld). 

Het ongeval op de Anzegemsesteenweg in Wortegem, net buiten de dorpskern, werd iets voor 14 uur aan de hulpdiensten gemeld. Een voertuig met drie inzittenden reed richting Anzegem en raakte eerst een grasstrook langs de rechterrijstrook. De bestuurster trok daarop haar stuur over en het voertuig kwam daarna tegen een boom terecht langs de linkerrijstrook, waarna de wagen in een diepe gracht tot stilstand kwam.

Drie inzittenden raakten levensgevaarlijk gewond. De toestand van de bestuurster en een vrouw op de achterzetel stabiliseerde in de loop van de namiddag. Een vrouw op de passagierszetel vecht nog steeds voor haar leven in het ziekenhuis.

Afgesloten voor verkeer
Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. De verbindingsweg is afgesloten voor het verkeer.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.