Ontploffing Waregem: 3 kinderen gewond

In Beveren-Leie, deelgemeente van Waregem, zijn vanavond vier gewonden gevallen bij een gasexplosie in een rijwoning. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen. Dat bevestigt burgemeester Kurt Vanryckeghem van Waregem. 

De ontploffing vond plaats in een rijhuis in de Tomberg in Beveren-Leie. Door een lek in een gasleiding of een gasfles die buiten stond, vulde de kelder van het huis zich met gas. Door een ontsteking, wellicht door het aanschakelen van een licht, ontstond er een zware ontploffing. Door de explosie werd een deel van de achtergevel vernield en de voorruit weggeblazen.

Brandwonden
"Op dat moment waren vier mensen aanwezig in het huis, een vader en zijn drie kinderen, tussen de 10 en 15 jaar”, zegt burgemeester Vanryckeghem van Waregem. "Ze raakten allemaal op eigen kracht buiten, maar de kinderen hebben wel tweedegraads brandwonden opgelopen aan hun benen. Een meisje is er het ergst aan toe."

De gewonden werden eerst opgevangen bij de buren, waar hun benen werden afgekoeld onder de douche. Daarna werden ze naar de ziekenhuizen van Gent en Waregem overgebracht. De vader raakte niet gewond.

Veel schade
De schade aan het huis is groot. "De ramen zijn naar buiten gekatapulteerd”, zegt de burgemeester. "Het glas en de rolluiken liggen twintig meter verder. Het huis is onbewoonbaar. We hebben een noodwoning voorzien om het gezin tijdelijk op te vangen.”