Half jaar na 22/03 kan basketter weer lopen

Het beeld van Sebastien Bellin van net na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem ging de wereld rond: de gewonde basketter die vol stof en met bloed aan zijn benen op de vloer van de vertrekhal lag. Even leek het erop dat de basketter nooit meer uit zijn rolstoel zou geraken. Maar Bellin bleef niet bij de pakken zitten. Op beelden is te zien hoe hij zes maanden na de aanslagen zijn eerste stappen zet.

De basketter stond op 22 maart aan de incheckbalie op de luchthaven van Zaventem. Hij zou die dag een vlucht nemen naar New York. De bom die vlak bij Bellin afging, doorzeefde zijn kuiten en heup. Bellin overleefde de aanslag, maar door de zware verwondingen aan zijn benen was er weinig hoop dat hij ooit nog zou kunnen wandelen. 

Het was ex-basketballer Pieter Loridon die het nieuws van zijn vriend deelde op Facebook. "Op dit moment heb ik gewacht en dit wil ik delen met jullie", schreef hij. "Seb zou het eerste jaar NIET wandelen. Onmogelijk. Hij zou z'n benen niet houden. Seb heeft dus alles meegemaakt om de wereld te haten. En hij heeft deze nu nog MEER LIEF!", aldus Loridon in een emotioneel bericht op de sociaalnetwerksite.