Range Rover in metro: factuur van € 22.000

De man die in februari dit jaar met zijn Range Rover de Brusselse metro inreed, weet nu welke factuur er op hem wacht. De MIVB vertelde aan de krant La Dernière Heure dat het om 22.000 euro gaat.

Hallucinante beelden waren het, toen metrogebruikers op 22 februari plots een Range Rover op de sporen van premetrostation Albert zagen rijden. Een oudere man was in een verwarde bui de metro binnen gereden. Uiteindelijk kwam hij vast te zitten in Brussel Zuid. Later bleek dat hij ook gedronken had.

Het takelen van de auto bleek een huzarenstukje: eerst werd geprobeerd om de wagen op een speciaal platform te vervoeren, maar dat was onmogelijk. De Range Rover werd dan maar al rijdend via Lemonnier terug bovengronds gehaald. Het avontuurlijke ritje ging gepaard met heel wat schade, er moesten speciale interventieteams komen en het verkeer werd stilgelegd.

Dat alles heeft een stevige factuur opgeleverd: 22.000 euro, vertelt de woordvoerster van de MIVB aan La DH. De verzekeringsmaatschappij van de bestuurder en de MIVB zullen de betaling onderling regelen.

Bekijk ook: