Op 3 oktober nieuwe flitsmarathon

De politie organiseert opnieuw een flitsmarathon van 24 uur op onze wegen. De snelheidscontroles zullen van start gaan op maandag 3 oktober om 6 uur 's ochtends, tot 6 uur de volgende ochtend. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Dat betekent dat er tot dinsdagochtend 4 oktober in het hele land heel wat snelheidscontroles zullen plaatsvinden op zowel de autosnelwegen als de secundaire wegen. Het uiteindelijke doel van de actie is een grotere veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal verkeersslachtoffers, want jaarlijks vallen er 750 doden op onze wegen.

Waar de snelheidscontroles precies gaan plaatsvinden, is voorlopig nog onduidelijk. De lokale politiekorpsen krijgen momenteel nog de vraag wie wil meedoen aan de flitsmarathon.

Vorige flitsmarathon
De vorige flitsmarathon vond plaats op 20 april van dit jaar. Toen liepen ongeveer 32.600 mensen tegen de lamp. Op de snelwegen reed bijna twee procent van de gecontroleerde bestuurders te snel, op de lokale wegen bijna acht procent. Voor de politie reden te meer om te blijven flitsen. 707 agenten deden aan de marathon mee, meer dan bij de vorige flitsmarathons.

Bekijk ook: