Dossier Terreurdreiging

Arrestaties A'pen na "bedreiging met aanslag"

De twee verdachten die gisteren in Antwerpen zijn opgepakt, blijven aangehouden wegens "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties." Dat meldt het parket van Antwerpen.

Het gaat om twee twintigers van Noord-Afrikaanse origine. Een van hen heeft een psychiatrisch verleden. 

Boem boem
Gisteren werden militairen die op patrouille waren aan het Centraal Station in Antwerpen geprovoceerd door twee personen, waarvan één in traditionele  moslimkledij. Ze riepen "Allah" en "IS" naar de militairen.

De politie kwam al snel ter plaatse en toen zij de twee wilden arresteren, nam één van de mannen iets uit zijn zak, wat op een handgranaat leek. Intussen blijf hij woorden als "IS" en "boem boem" roepen.

'Granaat'
De politie nam de man onder schot en toen het snelle responsteam van de politie Antwerpen ter plaatse kwam, liep de man met het voorwerp in zijn hand op de ordediensten af.

Beide mannen konden uiteindelijk overmeesterd worden en de politie plaatste de twee van Noord-Afrikaanse origine onder arrest. Dovo kwam ter plaatse en al snel bleek dat de 'handgranaat' een flesje was dat in tape was gewikkeld.

Welke straf de twee nu boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk.