Rechterhand Erdogan haalt uit naar SP.A

Terwijl sp.a in Hasselt nog moest bekomen van het verlies van de burgemeesterssjerp, zaten ze elders in Limburg alweer in de hoek waar de klappen vallen. Metin Külünk, de rechterhand van Turks president Erodgan, kwam in Beringen spreken naar aanleiding van de Turkse couppoging. Hij deed de sp.a af als een “terroristische partij” en waarschuwde voor het verlies bij de volgende verkiezingen.

De gebeurtenissen in Beringen na de poging tot staatssgreep in Turkije van 15 juli en het daaropvolgende ontslag van partijlid Ahmet Koç – die op zijn Facebookpagina opriep op straat te komen – hebben diepe wonden geslaan in de Turkse gemeenschap van Limburg. Tijdens zijn toespraak in Beringen insinueerde Külünk dat de sp.a heimelijk de Gülenisten steunt, die in Turkije gezien worden als de organisoren van de staatsgreep.

“Ik weet dat de leden van deze terroristische organisatie in Vlaanderen niet weg te slaan zijn van de deur van de socialistische partij waarvoor jullie stemmen”, verklaarde de rechterhand van Turks president Erdogan. En daarbij maakte hij meteen duidelijk wat de gevolgen zullen zijn. “Ik herinner die socialistische partij eraan: volgend jaar zijn er hier lokale verkiezingen en dan zal deze bevolking jullie van antwoord dienen.”