'Bierfile' na ongeval op E40 in Ternat

Rond 12.00 kantelde een vrachtwagen vol bierflesjes op de E40 richting Brussel ter hoogte van Ternat. De chaos was enorm: twee rijstroken waren versperd en er stond al snel meer dan een uur file. Omstreeks 14.15 was het wegdek weer volledig vrij

Bestuurders die van Gent naar Brussel willen, krijgen de raad om te rijden via de E17, de N16 en de A12. Wie van Gent naar Hasselt wil, rijdt best via Antwerpen. Het ongeval vond rond 12.00 uur plaats, toen de vrachtwagen om een nog onbekende reden op zijn flank terechtkwam.

De bestuurder raakte daarbij lichtgewond, terwijl zijn passagier ongedeerd bleef. Het gevaarte, dat lege bierflesjes in kratten vervoert, is nu getakeld maar heel wat flesjes zijn door het ongeval gebroken en de brokstukken moeten nu opgeruimd worden. Dat zal nog een hele tijd in beslag nemen, klinkt het.

Op de E40 tussen Gent en Brussel is ter hoogte van Ternat de rijbaan vrijgemaakt sinds ongeveer 14.15 uur. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Plaatselijk waren er sinds kort voor 12.00 uur twee rijstroken versperd door een gekantelde vrachtwagen. Dat gaf aanleiding tot een file van voor Aalst, waarin het anderhalf uur aanschuiven was. Die is langzamerhand aan het oplossen maar het is nog steeds aanschuiven tussen Aalst en Affligem.