Zijn dit warmste bikers van het land?

Sinds gisteren circuleert op het internet een hartverwarmende foto van een groep bikers die een gepest meisje aan de schoolpoort afzet. Het gaat om de Templars Against Child Abuse (TACA) en het is lang niet hun enige actie. Hun missie? Ervoor zorgen dat kinderen niet in angst hoeven te leven. 

Aan het Sint-Jozefinstituut in Kontich was het vlak na de start van het nieuwe schooljaar even schrikken. Een meisje van zestien dat vorig jaar werd gepest, werd in colonne aan de schoolpoort afgezet door twaalf bikers van de Belgische tak van de Templars Against Child Abuse. 

Kruistocht tegen misbruik
Een gewone motorclub willen ze zich liever niet noemen. “Wij zijn een groep van mannen en vrouwen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen. Een leger van motorrijders, zeg maar", vertelt Crol Taca aan VTM NIEUWS. "We houden een kruistocht om ervoor te zorgen dat kinderen niet in angst hoeven te leven. Maar dat we op motors rijden, is eigenlijk van ondergeschikt belang.”

Op dit moment telt de Belgische tak van de Templars Against Child Abuse zeventien leden. "We bestaan nog niet zo lang, maar we groeien gestaag", vertelt Crol. Toch is de begeleiding van een gepest meisje naar school zeker niet hun eerste barmhartige actie. Eind augustus gaven ze nog een fiets aan een zevenjarig jongetje, wiens ouders niet de financiële middelen hadden om hem er een te kopen. 

Gepest kind
“Wij willen elke vorm van kindermisbruik tegengaan. We zijn strikt tegen geweld, maar als iemand een broeder, zuster of kind aanvalt of misbruikt, zullen de Templars Against Child Abuse zonder twijfel handelen.”

Mensen die een probleem willen aankaarten, benaderen ons eigenlijk altijd zelf. "Wij nodigen hen altijd uit voor een gesprek samen met het kind. Als er dan effectief een pest- of misbruikprobleem blijkt te zijn, dan ondernemen we actie." Zo zullen de Templars eind september opnieuw naar een schoolpoort trekken, om een gepest kind te helpen.