Volgende week opnieuw 30 graden

De Belgische nazomer lijkt voorlopig niet te eindigen. Vandaag en morgen schijnt de zon volop, en volgende week stijgt het kwik nog eens tot zo’n 30 graden.  Ook daarna blijft het mooie weer aanhouden. “Ik zie het nog niet direct kouder worden”, klinkt het bij weerman Frank Dubbocage.

Ook de weerman ziet dat het zomerweer blijft duren. “Dat is de afgelopen jaren eigenlijk telkens zo geweest. Het heeft alles te maken met warme lucht uit Zuid-Europa die naar het noorden overwaait. Zolang dat het geval is, blijven de temperaturen hier aangenaam warm.” Het is volgens hem een trend die de voorbije zomers telkens weer te merken was. “De laatste vijftien jaar hebben we meestal een garantie op een lange nazomer. Je merkt toch dat de seizoenen aan het schuiven zijn, en dat de zomer langer duurt.”

Wordt volgende week dan de laatste kans om te bakken in de zon? “Niet noodzakelijk”, zegt Duboccage. Volgende week gaan we opnieuw richting 30 graden, en op het eind van de week krijgen we wat onweer uit Frankrijk boven ons land. Maar daarna wordt het opnieuw een week lekker warm. Ik zie het nog niet direct kouder worden. Voorlopig lijkt het grootste deel van september mooi en warm te worden.”