Donor gevonden voor doodzieke Liam

Er is goed nieuws voor Liam De Koker, een jongetje van één uit Aalst. Hij lijdt aan de uiterst zeldzame ziekte aplastische leukemie. Een immuunziekte waardoor het beenmerg geen bloedcellen meer aanmaakt. Alleen een stamceltransplantatie kan hem redden. En nu zijn er eindelijk twee donoren gevonden. Een opluchting voor zijn ouders, die hun dochtertje twee jaar geleden verloren aan dezelfde ziekte.

Drie maanden hebben de ouders van Liam gezocht naar een geschikte donor want het enige wat kan helpen is een stamceltransplantatie. Gisteren kregen ze dan eindelijk verlossend nieuws: er werden twee donoren gevonden. “Er zijn twee ideale matchen met Liam”, zegt mama Cindy De Mul. “Maar het wordt nog afwachten of hij zijn nieuwe cellen niet gaat afstoten.”

Twee jaar geleden moest het koppel al hun dochtertje Jana afgeven. Zij stierf nog voor ze twee jaar oud was, aan dezelfde ziekte. Die kans is één op een miljoen. “Er blijven bij stilstaan en piekeren helpt ons niet verder. We moeten er nu vooral zijn Liam”, klinkt het.