Brief moet angst in Willebroek inperken

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft een brief opgesteld met tips om de ongerustheid bij de mensen in de regio aan te pakken, nadat een man afgelopen maandag een meisje van veertien jaar heeft proberen te ontvoeren. “Het is zeker niet de bedoeling om de angst aan te wakkeren. We willen met deze tips de mensen geruststellen", zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Het 14-jarig meisje kreeg afgelopen maandag de schrik van haar leven toen ze op klaarlichte dag door een onbekende man in een zwart minibusje werd getrokken. Ze was op dat moment op weg van school naar huis. Toen het busje halt hield, slaagde het meisje erin om zich te bevrijden door uit het voertuig te springen.

De politie verhoogde de dag nadien meteen het toezicht in de schoolomgevingen van Willebroek, maar de extra controles hebben de ongerustheid bij de mensen niet helemaal kunnen wegnemen. Daarom heeft de veiligheidscel, die sinds 10 uur samenzit, besloten om een brief met 'tips en tricks' te versturen naar alle scholen, jeugdverenigingen en sportclubs in de omgeving. De brief werd opgesteld in samenwerking met Child Focus.

Angst inperken, niet vergroten
Met de brief wil de politie vooral een antwoord bieden op de ongeruste vragen en de angst inperken, zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. “Het is zeker niet de bedoeling om de angst aan te wakkeren. We willen met deze tips de mensen geruststellen, want we hebben geen enkele aanwijzing dat een soortgelijk incident opnieuw zal plaatsvinden", klinkt het.

De politiecontroles aan de scholen zullen ook behouden blijven, zowel in Willebroek als in Mechelen. Ook op de route van en naar huis zal een extra oogje in het zeil gehouden worden.

Daarnaast worden ook drie communicatielijnen opgestart. Mensen met vragen kunnen deze stellen via het telefoonnummer van Child Focus (116 000) en via het mailadres nazorg.ontvoering@pzmewi.be.

Robotfoto van de dader
De politie verspreidde gisteren een robotfoto van de man, in de hoop zo bruikbare tips te krijgen over de dader. Het zou gaan om een man van ongeveer veertig jaar oud, 1.70 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft blonde dreadlocks in een staart tot op de rug. Hij spreekt met een Vlaams accent en heeft een kleine sik en een lichte snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtblauwe jeansbroek, groene lage schoenen van het merk All Stars en een wit T-shirt.

De politie en het parket van Mechelen vragen dat iedereen die informatie heeft over deze ontvoering, contact zou opnemen met de speurders. Dat kan via het gratis nummer 015/464.464.

Bekijk ook: