AB Inbev neemt Kwak en Karmeliet over

Brouwerij Bosteels uit Buggenhout wordt overgenomen door de Leuvense bierreus AB InBev. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Met de overname mikt AB InBev op de groeiende markt van speciaalbieren.

Bosteels, opgericht in 1791, brouwt Tripel Karmeliet, Kwak en DeuS. De brouwer is al zeven generaties lang in handen van de familie Bosteels, maar nu neemt AB InBev de Oost-Vlaamse brouwerij volledig over. Brouwerij Bosteels zal deel uitmaken van het 'crafts & specialty' netwerk van AB InBev, waar de grootste brouwerij ter wereld zijn speciaalbieren in onder brengt.

Antoine Bosteels, aan het hoofd van de brouwerij, noemt de overname het beste van twee werelden. "We blijven inzetten op onze eigenheid en kwaliteit, en anderzijds krijgen we een sterke partner met een Belgische verankering”.

Top tien van Belgische brouwers
Brouwerij Bosteels behoort tot de top tien van Belgische bierbrouwers. Als gevolg van het stijgend succes van speciaalbieren zag het zijn productie op drie jaar tijd met bijna de helft toenemen. Dat is ook de reden waarom AB InBev toehapt. De brouwreus wil de trein van speciaalbieren niet missen. "We willen zoveel mogelijk mensen bereiken, ook die mensen die graag degusteren", aldus AB InBev-woordvoerder Korneel Warlop.

De brouwerij blijft in Buggenhout. Aan de werkgelegenheid verandert er niets. Ook CEO Antoine Bosteels blijft aan het hoofd van de brouwerij staan.