Gewonde bij schietpartij in Antwerpen

In Antwerpen is gisteravond een man aan het been gewond geraakt bij een schietpartij in een horecazaak. Dat is door de Antwerpse politie aan VTM NIEUWS bevestigd. Het gaat om een passant bij een uit de hand gelopen ruzie tussen verschillende mannen.

Het incident vond gisteravond omstreeks 23.00 uur plaats aan de Van Kerckhovenstraat. Aanleiding van het incident zou volgens het parket een handgemeen van enkele dagen geleden geweest zijn tussen een 34-jarige Armeense man en drie onbekende Azerbeidzjanen. Hierbij kwam een kennis van de Armeense man, een Turkse vijftiger, tussenbeide.

"Volgens de verklaring van de man die eerder tussenkwam, zou hij de drie Azerbeidzjanen gisterenavond opnieuw tegen het lijf gelopen zijn. Het kwam weer tot een dispuut, waarbij een van de drie Azerbeidzjanen een mes zou getoond hebben", zegt het parket in Antwerpen. "Vervolgens zijn de drie vertrokken. Enkele ogenblikken later kwam één van de drie terug met een vuurwapen, waarmee hij enkele malen in de richting van de vijftigjarige man heeft geschoten. Deze werd niet geraakt, maar een passant werd wel geraakt in het bovenbeen."

Het slachtoffer is een 56-jarige man van Turkse origine. Hij werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht en is niet in levensgevaar. Volgens het parket zijn de verdachten voortvluchtig en worden ze opgespoord. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen zet het onderzoek verder. Verdere informatie wordt in het belang van het onderzoek voorlopig niet gegeven.