Schutter Gent nog steeds niet verhoord

De man die midden augustus door de politie neergeschoten werd in de Vlaanderenstraat in Gent is nog altijd niet verhoord en niet onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man raakte levensgevaarlijk gewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Het schietincident vond op 15 augustus plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. De politie kreeg een oproep dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Op amateurbeelden van het incident is te zien hoe de politie minutenlang op de man inpraatte en vroeg om het vuurwapen op de grond te leggen. Uiteindelijk schoot de politie hem neer, waarop hij zijn wapen liet vallen en daarna meteen weer naar het wapen greep. De politie schoot dan opnieuw op de man, die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

De man, een 26-jarige van Griekse afkomst, verblijft intussen nog steeds in het ziekenhuis maar is wel buiten levensgevaar. 

Onderzoek tegen politie
Er loopt nu een gerechtelijk onderzoek naar de verdachte maar ook naar het optreden van de politiediensten. De familie van de man heeft intussen een klacht ingediend tegen de interventieploeg van de lokale politie. 

Bekijk ook: