Politie verspreidt robotfoto ontvoerder meisje

De politie van Mechelen-Willebroek heeft een opsporingsbericht verspreid voor de man die maandag probeerde een meisje van 14 te ontvoeren in Willebroek. De speurders vragen dat wie de man herkent, contact opneemt met de politie.

Het meisje was maandagnamiddag van school op weg naar huis toen ze in de Kapellenboslaan in Willebroek in een stilstaande bestelwagen gesleurd werd. De dader trok een zak over haar hoofd en reed met haar weg. Even verderop kon het meisje de zak over haar hoofd losmaken en uit de wagen ontsnappen. Ze vluchtte naar huis en verwittigde samen met haar moeder de politie.

Ze kon echter een goede beschrijving geven van haar ontvoerder. Op basis van haar getuigenis maakte de politie een robotfoto, die ze nu verspreidt.

Dreadlocks
De dader is ongeveer veertig jaar oud, 1.70 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft blonde dreadlocks in een staart tot op de rug. Hij spreekt met een Vlaams accent en heeft een kleine sik en een lichte snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtblauwe jeansbroek, groene lage schoenen van het merk All Stars en een wit T-shirt.

De wagen waarin het meisje getrokken werd, is volgens de politie klein en zwart, waarschijnlijk een bestelwagen, met een achterbank en zwarte zetels. Het gaat over een oud model dat vuil was, met schuifdeuren en een groen geurboompje aan de spiegel.

De politie en het parket van Mechelen vragen dat iedereen die informatie heeft over deze ontvoering, contact zou opnemen met de speurders. Dat kan via het gratis nummer 0800/30.300.

Bekijk ook: