Politieaanval Molenbeek wellicht geen terreur

Twee politieagenten van een wijkpatrouille in Molenbeek zijn deze middag aangevallen door een man met een mes. Dat bevestigt de politiezone Brussel-West aan VTM NIEUWS. Bij het incident vielen geen gewonden. De dader sloeg meteen na de aanval op de vlucht maar kon door een andere politiepatrouille opgepakt worden. Volgens het Brusselse parket zijn er momenteel geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

"Rond 14.45 uur werd een patrouille van twee inspecteurs van de wijkafdeling aangesproken door een vrouw die met haar kinderen aan het wandelen was in het Bonnevie-park", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De vrouw meldde dat er een man met een mes in het park zat. De wijkinspecteurs hebben deze persoon aangetroffen en aangesproken maar die ging meteen, zonder een woord te zeggen, in de aanval. Een inspecteur kreeg zeven messteken in de buik, maar dankzij het kogelwerend vest raakte hij gelukkig niet gewond. De tweede inspecteur kreeg één messteek en raakte ook niet gewond, ook dankzij zijn kogelwerend vest."

Illegaal
De aanvaller sloeg vervolgens op de vlucht maar werd iets verderop door een patrouille van de recherche opgepakt, aldus nog het parket. "Tot nog toe heeft de man geen motief gegeven voor zijn daad. Hij werd ook nog niet verhoord."

De dader is de 24-jarige M.Z. van Marokkaanse afkomst. Hij verbleef illegaal in ons land. Hij staat bij het gerecht bekend voor enkele diefstallen, maar niet voor terroristische feiten. Hij kreeg al enkele bevelen om ons land te verlaten, maar negeerde die.

Agenten in shock
"De twee agenten zijn in shock en krijgen psychologische begeleiding", zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens. "De vrouwelijke agente is even naar het ziekenhuis moeten gaan omdat ze heel grote blauwe plekken had in haar buik, waar ze met dat mes is gestoken."