Dit zijn (weer) meest gekozen babynamen

Emma is nog steeds de populairste voornaam bij pasgeboren meisjes in ons land. Het is al het dertiende jaar op rij de vaakst gekozen naam. Bij jongens staat Louis voor het derde jaar op rij bovenaan de rangschikking. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de FOD Economie.

Emma was in 2015 voor het dertiende jaar op rij de vaakst gekozen voornaam. Het verschil met Louise – de tweede populairste meisjesnaam - werd in 2015 iets kleiner ten opzichte van het jaar voordien. Op nummer drie staat voor het eerst Olivia.

Bij de jongens is Louis voor het derde opeenvolgende jaar de populairste naam voor jongens in ons land. Op nummer twee en drie staan Arthur en Noah. Voor het eerst sinds 2007 staat Luca niets meer in de top drie.

Verschil per gewest
De top tien van voornamen verschilt sterk per gewest. In Vlaanderen zijn de populairste namen Louise, Emma en Marie voor meisjes. Voor jongens zijn het Lucas, Liam en Arthur. In Wallonië gaat het om Léa, Lucie en Alice voor meisjes en Louis, Hugo en Nathan voor jongens.

Het Brussels Hoofdstedelijk gewest heeft een volledig andere top drie. Adam, Mohamed en Gabriel zijn er de populairste jongensnamen. Nour, Lina en Sofia zijn de meest gekozen meisjesnamen.