"Boete na boete? Auto afgeven!"

De mensen die boete na boete krijgen omdat ze te snel rijden, zullen binnenkort hun wagen moeten afgeven. Dat is althans het voorstel van CD&V. De partij vindt dat veelplegers harder moeten worden aangepakt, nu politieagenten in hun nieuwe databank kunnen zien of iemand al eerder op de bon vloog.

Binnenkort kunnen politieagenten in een nieuwe databank zien of iemand al eens een rijverbod kreeg of ooit al werd veroordeeld voor ongepast rijgedrag. Tot nog toe wisten agenten dat niet als ze boetes uitgeschreven.

In beslag
De databank helpt vooral om de veelplegers uit het verkeer te halen, maar CD&V ziet in de nieuwe databank ook een opportuniteit om deze mensen nog harder aan te pakken. Als iemand boete na boete krijgt, moet de rechter de wagen van deze persoon sneller in beslag kunnen nemen, zegt CD&V.

“Nu kan dat alleen als je betrapt wordt in je eigen wagen. Wij zeggen: haal die voorwaarde weg, zodat dit veel meer en veel beter kan worden toegepast”, zegt parlementslid Jef Van Den Bergh van CD&V. Het voorstel moet wel nog worden besproken in het parlement.