Al tweede CD&V-politicus gehackt

Nadat het Twitterprofiel van CD&V-minister Joke Schauvliege eerder deze week werd gehackt, is nu ook de account van Maasmechels burgemeester Raf Terwingen gehackt. Dat bevestigde Terwingen aan VTM NIEUWS. Op zijn Twitterpagina verschenen enkele berichten waarin geïnsinueerd werd dat de partij zich met “vuile zaakjes” bezig houdt.

“Dit kan niet meer! CD&V die bezig is met vuile zaakjes...” en “de CD&V is vals en dat is alles”. Die niet mis te verstane berichten verschenen deze middag op het Twitterprofiel van Raf Terwingen, CD&V-burgemeester in Maasmechelen. Terwingen zit op dit moment zelf in Taiwan, maar bevestigde telefonisch aan VTM NIEUWS dat zijn account gehackt is en dat de berichten dus niet door hem werden geplaatst. Ook de partijtop ging er meteen van uit dat het om een hack ging.

Ook Schauvliege slachtoffer
Eerder deze week al verschenen op het Twitterprofiel van Vlaams minister Joke Schauvliege gelijkaardige berichten. "Ik vind het toch jammer dat de CD&V en de N-VA nog steeds geheimen verbergen van de bevolking. Dit kan niet meer. Hier doe ik niet aan mee!”, klonk het. Ook toen bleek het om een gehackte account te gaan.